Een rookmachine inzetten

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 00:18

Welkom in deze eerste post in Tips & Trucks.

Ik ga jullie vertellen hoe je een rookmachine in kunt zetten op jouw party of event, ook deel ik mijn persoonlijke ervaring mbt Halloween en een rookmachine!

Wil jij weten hoe je rookmachine goed tot ze recht komt? Lees dan verder!

 

Een rookmachine kan zeker een toevoeging zijn voor Halloween. Je hebt verschillende soorten en maten en welke je het best kunt gebruiken ligt vooral aan wat je wilt gaan doen.

Heb je bijvoorbeeld een kerkhof gemaakt, dan is laagstaande mist heel gaaf. Op deze manier ziet het kerkhof er extra spooky uit, en laagstaande mist is een typische toevoeging in veel griezelfilms en dat is niet voor niets!

Maar als het ergens anders om gaat, bijvoorbeeld een rookwolk creëren om daarna een acteur tevoorschijn te laten komen, dan kun je meer met een normale rookmachine.

In rookmachines zitten ook weer verschillen. Zo zijn de laatste jaren rookmachines met led lampjes heel populair geworden.

De meeste rookmachines met LED hebben standaard 3 LED lampen voorin zitten. Bij activering van de machine gaan de LED lampen ook aan. Je kunt kiezen tussen eentje die Rood, Groen en Blauw apart kan doen en eentje die 1 functie heeft met 3 verschillende kleuren. Ook weet ik dat er al machines bestaan die maarliefst 6 kleuren kunnen geven! Ga je voor iets duurder, dan heb je een LED rookmachine met 6 LED lampen. Het effect is hetzelfde, het lichteffect is dan sterker aanwezig. Je kunt natuurlijk ook voor een rookmachine gaan zonder lampjes, en deze zijn er in verschillende prijsklassen.

Nou hoor ik je denken, dat is veel informatie. Nog iets wat ik moet weten qua keuze?

Jazeker, je kunt kiezen of je rookmachine ook moet kunnen hangen aan een beugel of dat hij alleen op de grond kan staan. Ook zijn er rookmachines die alleen maar kunnen hangen.

 

Mijn ervaring met rookmachines tijdens Halloween

Zelf heb ik, zoals in het begin vermeld, ook ervaringen met rookmachines op Halloween evenementen. De eerste keer was tijdens een Trick or Treat avond voor kinderen t/m 12 jaar. De doelgroep is dan jonge kinderen dus het mag dan niet te eng zijn. Het huis waar ik stond was kindvriendelijk griezelig aangekleed, met als verrassingseffect de rookmachine onder een tafel. De kinderen vonden het fantastisch.

Ook het effect met de snoepschaal was leuk. De snoepschaal was er eentje met een heks erop en de rode ogen van de heks glinsterden door de rook heen.

Een top effect als je het mij vraagt!

 

De tweede keer was tijdens een evenement voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen in een openlucht museum.

Het mocht wat enger zijn, dus we waren heel eng geschminkt en als er een groep mensen kwam werd de rookmachine geactiveerd. Even voor het beeld, we stonden in een gebouw en dan met de deuren open. Aan de voorkant kwamen mensen binnen en aan de achterkant gingen ze eruit. De rookmachine zorgde voor een flinke mist waar je niet door heen kon kijken. Vervolgens verschenen we als acteur dan uit de mist en lieten de mensen schrikken. Een heel eng griezeleffect en dat is vaak de kick waar mensen voor komen!

 

Afsluiting

 

De rookmachine heeft absoluut een toegevoegde waarde.

Mijn voorkeur gaat uit naar een rookmachine van gemiddelde prijs met 3 LEDS.

Waarom?

Omdat deze klein is en daarom makkelijk mee te nemen is.

Een grotere rookmachine heeft een grotere vloeistof inhoud en is wat dat betreft

zwaarder en moeilijk mee te nemen.

De kleintjes daarintegen kun je makkelijk vervoeren en creëren toch voldoende rook.

 

Ook enthousiast geworden om een rookmachine in te zetten met Halloween?

Bestel hem hieronder bij Aliexpress voor de beste prijs: 

 

https://s.click.aliexpress.com/e/_AEQCUV

 

 

Omdat dit artikel anders te lang word, heb ik er nog eentje gemaakt met voorbeelden van rookmachine toepassingen.

Benieuwd? 

Klik dan 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.